Python ile bir proje yaparken hangi aşamaları uygulamalıyız?

Resim
 Python ile bir proje yaparken hangi aşamaları uygulamalıyız? Bu yazıda Python ile bir proje yaparken hangi aşamaları uyguladığımı/uygulamamız gerektiğini anlatmaya çalışacağım. Proje yaparken plansız gitmek işimizi zorlaştırabilir, hatta içinden çıkılmaz hale getirebilir. Ufak çaplı 50-100 satırlık script'ler için bu kadar ayrıntılı bir plan gerekmese de büyük projelerde planlama önemlidir. 1- Fikir Bulmak İlk aşama fikir bulmak olmalıdır. Fikirimizi bulduysak bile ayrıntılandırmalıyız, ayrıntılandırmaktan kastım tam olarak özelliklerine karar vermek. Her ne kadar projeyi kodlama esnasında özellikle ekleyecek olsak ta en başında bir listesini yapmalıyız. Yoksa proje yaparken pişman olabiliriz; denendi, onaylandı :) Bu aşamayı şu şekilde halledebiliriz, örnek olarak bir blog sitesi yapacak olalım: - Anasayfa   + Hakkımda kısmı     * isim     * açıklama   + Tüm yazılar     * tarih     * içeriğin ilk paragrafı ...

PYTHON'A YENİ BAŞLAYANLARIN SORDUĞU 5 SORU VE CEVAPLARI

 PYTHON'A YENİ BAŞLAYANLARIN SORDUĞU 5 SORU VE CEVAPLARI

 Merhabalar, ilk yazımda sizlere AI'da en çok kullanılan dil olan Python'a yeni başlayan kişilerin genellikle sorduğu 5 soru ve cevabına değineceğim. Bu soruları kendim sorup kendim cevaplamak yerine gerçekten yeni başlayanların sorduğu sorular arasından seçtim, formaliteden değil yani. Çok fazla uzatmadan sorularımıza geçelim. 

 





1- Ne kadar sürede Python öğrenirim 

Evet, bu soru kesinlikle sorulur. Python'ı öğrenme süreniz ayırdığınız çalışma saatine, daha önceki programlama tecrübeniz, öğrendiğiniz kaynak gibi etkenlere bağlı olarak değişebilir. Python'a fazla zaman ayırmak kadar ayırdığınız zamanı iyi değerlendirmek de önemli. Python dışında bir veya daha fazla programlama dili bilen bir kişi Python'ı kısa sürede sökecektir. Öğrendiğiniz kaynaktan kastım ise şu: Eğer videodan öğreniyorsanız tamamen videodaki eğitmene bağlısınız eğer dökümantasyondan öğreniyorsanız tamamen sizin kavrama yeteğinize bağlısınız. Kısacası kesin bir süre vermek doğru değil ama şunu söyleyebilirim: Yeni başlayan bir kişi birkaç ayda Python'ı anlayabilir, daha önceden tecrübeli bir kişi ise 1-2 haftada Python'ın mantığını anlayacaktır.

 

2- Python öğrenirken matematik önemli mi

Bu da çokça sorulduğunu gördüğüm bir soru. Bu aslında Python'da ne yapmak istediğinize bağlı bir şey. Örnek olarak Python ile bir Flask back-end yazılımı yazmak isterseniz pek matematik kullanmayacaksınız (Tabii matematik hayatımızın her yerinde, onu dahil etmeyerek bunu söylüyorum) ama bir yapay zeka yazmak isterseniz işin içine tümden matematik giriyor. Endişelenmeyin, matematik güzel şey :) Yaşınız 50 olsa bile öğrenebileceğiniz bir şey. Tek gereken çalışmak.

 

3- Nasıl bir yol izlemeliyim  

İyi hoş, Python öğreneceğiz de nasıl öğreneceğiz? Ne yapmam gerekiyor benim bunu öğrenmem için? Hemen verelim cevabını. Python öğrenirken örneklerle destekleyerek ilerlemeniz gerekmekte. Video izliyorsanız eğitmenin yaptıklarını mutlaka ama mutlaka aynı şekilde sizin de kodlamanız gerekmekte. Aynısını kodlayın ama şunu asla yapmayın: Diyelim eğitmeniniz print() fonksiyonunu gösteriyor ve "Merhaba Dünya!" yazdırıyor. Siz bunu aynı şekilde yazmayın, içindeki yazıyı değiştirmeye çalışın bakın Python ne tepki verecek veya string bir değer yerine integer bir değer girmeyi deneyin, kısacası meraklı olun. Python öğrenen kişiler, "bunu yapsam ne olur acaba" diyerek öğreniyor diyebilirim rahatça.

Bu anlattıklarımı dikkate alarak şu şekilde öğrenebilirsiniz:

Temel şeyleri öğrenin, minik kodları inceleyin. Python'la beraber algoritmanızı da geliştirin, Project Euler algoritma sorularını çözmeye başlayın. Daha sonrası kendi kendine gelecektir zaten.


4- Ne zaman öğrenmiş olurum

"Ne yapmaya başladığımda Python öğrenmiş olurum" gibi sorular da çok soruluyordu bu yüzden bu soruyu da ekleme gereği duydum. Burada aslında kendi düşüncelerimi söyleceğim, çünkü bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilir. Bir kişi size "ne kadar Python" biliyorsun dediğinde vereceğiniz cevap kadar özel bir cevap olacak. Benim düşüncem Python'da sık kullanılan şeyleri öğrendiğinizde temel olarak Python öğrenmiş olursunuz. İşi biraz daha ilerletip kütüphaneleri kavradığınızda ortalama bir şekilde Python'ı sökmüş olursunuz. Yapay zeka, veri analizi gibi işlerde de zaten Python'ı yüksek ihtimal sökmüş olursunuz. Siz de düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


5- Ne işime yarar

 Tamam, Python öğrenelim de ne işime yarar ki bu meret? Çok işe yarar, pyturkey telegram kanalımızda Python ile neler yapabileceğinizi paylaşmıştık, aslında bu sorunun cevabı da aslında orada. Hemen yapıştıralım o zaman:

    - Web Uygulamaları
    - Kriptoloji
    - Oyun
    - Veri Analizi
    - Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi
    - Robotik Uygulamaları
    - Hacking Tools

 

Bu yazımda Python'a yeni başlayan kişilerin en çok sorduğu soruları cevapladım. Sonraki yazılarımda görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın, Python'la kalın.

Telegram Kanalımız: t.me/pyturkey

Bu blogdaki popüler yayınlar

Python ile bir proje yaparken hangi aşamaları uygulamalıyız?